OPEN COMPARITIE AVOND

30 November 2017

Aanvang 19:30, start 20:00 - Loge de Gooische Broederschap, Oude Enghweg 19, 1217 JB Hilversum

 


In een wereld waarin meningen verdeelder zijn dan ooit biedt vrijmetselaarsloge de Gooische Broederschap een unieke inkijk in haar werkwijze. Hierbij zal duidelijk worden dat andere meningen juist kleur geven aan het leven en de maatschappij en dat je juist (de mening van) de ander nodig hebt om dichter bij de waarheid te leren komen.

De vrijmetselaars van Loge de Gooische Broederschap komen wekelijks bijeen om o.a. doormiddel van comparitie-avonden hun (verdeelde) meningen in beslotenheid te kunnen uitwisselen. Hierbij staat de mogelijkheid om tot andere inzichten te komen centraal.

Dit noemen zij compareren (vergelijken). Zo’n avond bestaat uit een opening gevolgd door een vrijmetselaar die een korte inleiding (bouwstuk genoemd) houdt. Dit kan over tal van onderwerpen zijn; filosofie, spiritualiteit, wetenschap, persoonlijke ervaringen, eigenlijk alles waarvoorde inleider zich interesseert. Hierop volgt een pauze waarin het verhaal de kans krijgt te bezinkenterwijl een drankje genuttigd wordt. Na de pauze volgt de daadwerkelijke comparitie, het naast elkaar plaatsen van verschillende invalshoeken en perspectieven. Met het uiteindelijke doel om je open te stellen voor de mening van de ander, het gesprek te verrijken en met nieuwe inzichten naar huis te keren.

Wij proberen elkaar niet te overtuigen van ons gelijk, omdat we beseffen dat niemand de volle waarheid kent en dat meerdere invalshoeken dan de eigen denkbaar zijn.

Om u een uniek inkijkje te geven in deze werkwijze van de vrijmetselaren zal Loge de Gooische Broederschap op 30 november 2017 eenmalig de deuren open stellen. Op deze avond, die start om 20:00, zal u worden uitgelegd welke de spelregels zijn. Gevolgd door een daadwerkelijke comparitie. U bent van harte welkom vanaf 19:30.

Van te voren aanmelden via email op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. is prettig.

 

 

 

 

De Goosche Broederschap - Passer en Winkelhaak

Vrijmetselarij is de uit innerlijke drang geboren geestesrichting,
welke zich openbaart in een voortdurend streven naar ontwikkeling
van al die eigenschappen van geest en gemoed, die de mens
en de mensheid kunnen opvoeren naar een hoger geestelijk en zedelijk peil.
Zij vindt haar toepassing in de beoefening van de hoogste levenskunst.

. . -

Vrijmetselaarsloge De Gooische Broederschap no. 86 te Hilversum

 

Video Interviews

Video Interview - Loge De Gooische Broederschap

bekijk de video interviews met enkele leden

 

. . -