INFORMATIE AVOND voor BELANGSTELLENDEN

 

"Een Vrijmetselaar zoekt op wat mensen verbindt en tracht weg te nemen wat hen scheidt".

 

Dit is een kerngedachte in de Vrijmetselarij. Hoe ga je beter met elkaar om, hoe wordt je beter mens, wat is voor jou belangrijk in het leven. En wat is uiteindelijk het doel van het leven. Deze levensvragen probeert de Vrijmetselaar te beantwoorden. Daartoe gebruikt hij de methode die de Vrijmetselarij hem aanreikt, en vooral, hij doet dat samen met anderen.

 

Huiskamer-bijeenkomst

Voor belangstellenden organiseert Loge De Gooische Broederschap 'huiskamer-bijeenkomsten'. Op verzoek van één of meerdere belangstellenden, maken we een afspraak om op een avond bij elkaar te komen.

Meestal zijn er 2 tot 4 vrijmetselaars die hun verhaal vertellen over hoe ze bij de vrijmetselarij terecht kwamen en wat hun ervaringen zijn. En uiteraard praten we aan de hand van uw vragen over allerhande onderwerpen.

Onze ervaring leert dat u na een huiskamer-bijeenkomst alles heeft om te besluiten toe te treden, daar mee te wachten of er vanaf te zien.

Heeft u hiervoor belangstelling?

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. met de voorlichter Loge De Gooische Broederschap.

 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan de orde op een informatie avond

  • Vrijmetselarij wat doet dat met je?
  • Werkwijze met symbolen en ritualen
  • Comparitie avonden en Open Loges
  • Ervaringen van aanwezige leden
  • Hoe aanmelden en lid worden?
  • en andere vragen die u heeft