Frontpage Hero

1895 men

Maak een afspraak: 0651-21 81 62

De Gooische Broederschap

Wij vormen een actieve vereniging met meer dan 40 leden. Samen ‘werken’ we schouder aan schouder met symbolen en ritualen, tijdens een Inwijding of comparitie-avond.

Wie zijn wij?

De leden van De Gooische Broederschap komen uit Hilversum en omgeving. In leeftijd variëren we van 36 tot 103 jaar. Verder kent De Gooische Broederschap een grote diversiteit qua religieuze achtergrond, arbeidsverleden, huidige werkzaamheden en sociale activiteiten. De erkenning van het recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid, is wat ons bindt.

>> Lees meer over Loge De Gooische Broederschap

6 Video Interviews

In zes filmpjes vertellen negen leden van Loge De Gooische Broederschap over zichzelf en de vrijmetselarij. Over waarom ze vrijmetselaar zijn geworden. Over welke levensvragen aan de orde komen en voor hen spelen.

>> Bekijk de video interviews

Geschiedenis

De Gooische Broederschap behoort met rangnummer 86 tot de oudere Vrijmetselaarsloges in Nederland. 
De Maçonnieke Verenigingen "Exelsior" uit Hilversum en "Erica" uit Bussum, voegden zich in 1891 samen tot de Maçonnieke Vereniging "De Gooische Broederschap" te Hilversum.

>> Lees meer over de vrijmetselarij in 't Gooi

Agenda

Van september tot en met juni komen de leden iedere donderdag bijeen in het Logegebouw. De agenda, die wij Arbeidstafel, noemen voor de avonden kent 2 type bijeenkomsten: Open Loge bijeenkomsten en Comparitie-avonden.

>> Lees meer over comparitie avonden

1895 Tessle House

7

9

11